Remedial teaching op school

Begeleiding aan leerlingen op scholen (PO en VO) kan zowel middels reguliere remedial teaching als binnen een arrangement.

Na een gratis kennismakingsgesprek waarin we de problematiek van het betreffende kind of de betreffende kinderen en de behoeftes van zowel school als kind bespreken, plannen we in overleg de sessies in. 

Ik stuur via e-mail regelmatig updates over de vorderingen van het kind en dingen die opvielen tijdens de sessies.

 

Arrangementen

Voor arrangementen werk ik met een behandelplan, vaak nodig voor de aanvraag van het arrangement. Kinderen die een arrangement toegewezen hebben gekregen, begeleid ik op school, onder schooltijd. In onderling overleg zal worden besproken op welke dagen en tijden de begeleiding plaats zal vinden.

 

De begeleiding kan bestaan uit het individueel begeleiden van een kind op cognitief gebied al dan niet in combinatie met aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling en/of executieve functies. Ieder kind is uniek en maatwerk is hierin standaard.

De begeleiding kan ook met een groepje (max 4 kinderen) plaatsvinden als dit beter is voor het kind en de hulpvraag van de kinderen uit het groepje overeenkomt.

 

In het belang van het kind, zal een goede afstemming met de leerkracht, de school en de ouder(s)/verzorger(s) plaatsvinden.

 

Stuur mij een vrijblijvende mail voor meer info of het inplannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Mirjam@studiomeerdenhaag.nl